Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Ανόρθωση!

anortyosisΤρέχουν και δεν φτάνουν στην Ανόρθωση μετά τις νέες προσφυγές που προέκυψαν τις προηγούμενες μέρες. Στις 600.000 ευρώ που απαιτεί να πάρει η Όρενμπουργκ για τη μεταγραφή Ντούρις, προστέθηκαν ως γνωστόν και οι 405.000 που αξιώνει ο Ρόνι Λέβι, αλλά και οι 130.000 του Μάριο Φελγκέιρας. Την ίδια ώρα παραμένουν οι οφειλές προς τον ατζέντη Μαμούκα, αλλά και στους ποδοσφαιριστές του νυν ρόστερ, που έχουν πληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο.

Τα λεφτά που πρέπει να βρεθούν είναι πάρα πολλά και η σούμα ξεπερνά το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για ποσό που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μαζευτεί στο επόμενο διάστημα. Έτσι, η μοναδική ελπίδα των ανθρώπων της Ανόρθωσης είναι να πετύχουν διακανονισμούς με τη ρωσική ομάδα και τον Ισραηλινό πρώην προπονητή της «Κυρίας», καθώς πρόκειται για τις δύο πιο «βαριές» υποθέσεις.

Παράταση μέχρι τον Ιούνη

Το μοναδικό θετικό, αν μπορεί να… θεωρηθεί τέτοιο, είναι ότι τα δύο μεγάλα ποσά που οφείλονται, δηλαδή οι 600.000 στην Όρενμπουργκ και οι 405.000 ευρώ στον Λέβι, δεν εμπίπτουν στα κριτήρια Μαρτίου, λόγω του ότι πρόκειται για υποθέσεις που πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης κι εκκρεμούν αποφάσεις δικαστηρίου.

Εντούτοις, η Ανόρθωση είναι αναγκασμένη να βρει τη λύση στους επόμενους μήνες, καθώς ακόμη κι αν προς το παρόν «γλυτώνει», κινδυνεύει ενόψει των κριτηρίων Ιουνίου. Υπενθυμίζουμε πως σε περίπτωση που ο φάκελος της Ανόρθωσης δεν είναι ολοκληρωμένος και υπάρχουν εκκρεμότητες με ποσά που δεν έχουν εξοφληθεί, τότε η ομάδα κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών και εμπάργκο μεταγραφών.

Ουσιαστικά, από τη στιγμή που ακόμη και μέχρι τον Ιούνιο είναι αδύνατον να βρεθούν τα πιο πάνω ποσά, η μοναδική ελπίδα των κυανολεύκων ώστε να μην αντιμετωπίσουν σοβαρές κυρώσεις είναι να πετύχουν διακανονισμούς με την Όρενμπουργκ και με τον Λέβι, ώστε τα χρωστούμενα να εξοφληθούν σταδιακά με δόσεις. Η προσπάθεια αυτή, τόσο με τους Ρώσους όσο και με τον Ισραηλινό, έχει ήδη ξεκινήσει.

Σημειώνεται πως για τα κριτήρια Μαρτίου πλέον πρέπει να εξοφληθούν μόνο κάποια λίγα χρήματα από παλαιότερες υποθέσεις, καθώς και τα χρωστούμενα στον Φόρο Εισοδήματος, ποσά που μπορούν να πληρωθούν χάρη στα χρήματα που έχουν μαζευτεί.

Οι διακανονισμοί επηρεάζουν…

Όπως τα έχει κάνει η διοίκηση Παντελή, ακόμη και το καλύτερο, αυτή τη στιγμή, σενάριο για την Ανόρθωση, θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Ο λόγος είναι ότι ακόμη κι αν καταφέρει να πετύχει διακανονισμούς με Όρενμπουργκ και Λέβι, έτσι ώστε να περάσει επιτυχώς τα κριτήρια Ιουνίου, θα έχει να πληρώνει σταθερά ένα σημαντικό -πενταψήφιο- ποσό κάθε μήνα για αρκετό διάστημα (το ακριβές ύψος του ποσού και ο χρόνος αποπληρωμής του θα εξαρτηθούν βεβαίως από τον διακανονισμό που θα επιτευχθεί).

Αυτό, λοιπόν, θα επηρεάσει άμεσα τον προϋπολογισμό της Ανόρθωσης, άρα και την ποιότητα του ρόστερ της. Ακόμα κι αν καταφέρει η «Κυρία» να «τραβήξει» την αποπληρωμή των ποσών σε βάθος διετίας, αυτό σημαίνει πως σε κάθε μία από τις δύο επόμενες σεζόν θα χρειαστεί να μπει στην άκρη περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ…


     
Copyright © 2000-2019, KASTELLIOTIS.NET 19 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ! - All Rights Reserved.
Το Kastelliotis.net υποστηρίζει τον υπεύθυνο στοιχηματισμό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεπτείτε το GamCare και το Gamble Aware.