Τα διπλωματικά ζητήματα του Kόλπου!

mundialΤα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και το Ομάν θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2022, εφόσον η FIFA προχωρήσει στην αύξηση του αριθμού των φιναλίστ από 32 σε 48, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα επιλυθούν τα διπλωματικά ζητήματα που έχουν οι χώρες του Αραβικού Κόλπου με το Κατάρ.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και το Ομάν θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2022, εφόσον η FIFA προχωρήσει στην αύξηση του αριθμού των φιναλίστ από 32 σε 48, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα επιλυθούν τα διπλωματικά ζητήματα που έχουν οι χώρες του Αραβικού Κόλπου με το Κατάρ. Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού των ΗΑΕ, Μοχάμεντ Καλφάν αλ-Ρομαϊτί, προσθέτοντας ότι οι τρεις χώρες έχουν τις υποδομές για να φιλοξενήσουν αναμετρήσεις του Μουντιάλ.

Η FIFA αναμένεται να αποφασίσει τον επόμενη μήνα αν η αύξηση των φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 σε 48, η οποία αρχικά προγραμματιζόταν για τη διοργάνωση του 2026, θα ισχύσει από το 2022. Η διεθνής συνομοσπονδία έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο το Κατάρ να φιλοξενήσει μία διερυμένη διοργάνωση και προωθεί την ιδέα της διεξαγωγής αγώνων σε γειτονικές χώρες. Η επιθυμία της FIFA, όμως, «σκοντάφτει» στην πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει από τον Ιούνιο του 2017 στη περιοχή, καθώς η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας την κυβέρνησή του ότι υποθάλπει την τρομοκρατία.

«Αν αυτό (σ.σ. η πολιτική κρίση) επιλυθεί, θα είμαστε παραπάνω από χαρούμενοι να τους βοηθήσουμε να διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά ξέρω ότι αν η κρίση συνεχιστεί, δεν θα μπορέσουμε», δήλωσε ο αλ-Ρομαϊτί σε συνέντευξη στο Άμπου Ντάμπι.


     
Copyright © 2000-2019, KASTELLIOTIS.NET 19 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ! - All Rights Reserved.
Το Kastelliotis.net υποστηρίζει τον υπεύθυνο στοιχηματισμό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεπτείτε το GamCare και το Gamble Aware.