Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου ή αλλιώς Μουντιάλ είναι η σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων την οποία διοργανώνει η Παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου (Fifa). Όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου ξερουν πολύ καλά ότι το Μουντιάλ γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και φέτος είναι η σειρά της Ρωσίας να το διοργανώσει. Στις 14 Ιουνίου στα γήπεδα της Ρωσίας θα αναμετρηθούν οι καλύτερες εθνικές ομάδες παγκοσμίως με στόχο τη κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Μεγάλη πρόκληση για προβλέψεις ποδοσφαίρου. Είναι αυτές οι εθνικές ομάδες οι οποίες κατάφεραν να  να προκριθούν μετά από προκριματικούς αγώνες που έδωσαν. Να θυμίσουμε σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου ότι το προηγούμενο Μουντιάλ έγινε στη Βραζιλία το 2014. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Γερμανίας η οποία κατάφερε να νικήσει την Αργεντινή στην παράταση με 1-0. Και φέτος μέσα θα πέσουμε με τις σωστές προβλέψεις ποδοσφαίρου. Το Μουντιάλ είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων παγκοσμίως και είναι λογικό να προσελκύει τα βλέμματα των περισσοτέρων φιλάθλων που διψάνε για καλό ποδόσφαιρο αλλά και για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ο Καστελλιώτης είναι εδώ με τα πιο αξιόπιστες προβλέψεις ποδοσφαίρου.

Η ιστορία του θεσμού

Τα περισσότερα τρόπαια στο Μουντιάλ τα έχει κατακτήσει η ομάδα της Βραζιλίας η οποία έχει καταφέρει να σηκωσει 5 φορές το πολυπόθητο κύπελλο. Ακολουθούν οι ομάδες της Γερμανίας και της Ιταλίας με τέσσερα κύπελλα, Ουρουγουάη και Αργεντινή με δύο κατακτήσεις και τελειώνουμε με την Αγγλία τη Γαλλία και την Ισπανία που έχουν κατακτήσει από μία φορά το σπουδαίο αυτό κύπελλο. Να θυμίσουμε εδώ για τους φίλους μας ότι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο διεξήχθη το 1930 στην Ουρουγουάη. Πήραν μέρος μόλις 13 ομάδες και το πρώτο ματς ήταν ανάμεσα στο Μεξικό και στη Γαλλία. Και Μιας και μιλάμε για την ιστορία του θεσμού να θυμίσουμε ότι του 1970 αποφασίστηκε να δοθεί το κύπελλο για πάντα στην ομάδα της Βραζιλίας Μιας και το είχανε κατακτήσει Βραζιλιάνοι τρεις φορές. Το κύπελλο αυτό κλάπηκε του 1983 από το ποδοσφαιρικό μουσείο της Βραζιλίας και δεν βρέθηκε ποτέ! Το 1970 λοιπόν σχεδιάστηκε ένα καινούργιο κύπελλο και δεν θα αντικατασταθεί μέχρι το 2038 οπότε και θα συμπληρωθεί ο χώρος όπου αναγράφονται τα ονόματα των τροπαιούχων.

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση

Είναι από τα πρώτα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε η Παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ήταν η επιλογή της χώρας ή καλύτερα της Ηπείρου στην οποία θα διεξαγόταν το Μουντιάλ. Και αυτό γιατί ανάμεσα στην Νότια Αμερική και την Ευρώπη ήπειροι που παραδοσιακά αγαπούσαν το ποδόσφαιρο και συμμετείχαν στο Μουντιάλ μεσολαβεί ταξίδι αρκετών ημερών με αποτέλεσμα να εμφανίζονται οι ομάδες κουρασμένες. Έτσι αρχικά το Μουντιάλ διεξαγόταν εναλλάξ στη Νότια Αμερική και στην Ευρώπη. Το 2002 όμως πραγματοποιήθηκε το πρώτο Μουντιάλ στην Κορέα, δηλαδή στην Ασία. Το 2010 μάλιστα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού Μουντιάλ στην Αφρική και συγκεκριμένα στη χώρα της Νότιας Αφρικής. Φέτος το παγκόσμιο κύπελλο έρχεται πολύ κοντά μας στη Ρωσία και λίγες μέρες απομένουν πια για τις 15 Ιουνίου, ημέρα έναρξης των αγώνων. Και εμείς ετοιμάζουμε τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος.

Οι όμιλοι των ομάδων

Αντίστροφα μετράμε λοιπόν για την ημέρα έναρξης του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου που φέτος θα διεξαχθεί στη Ρωσία. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου και θα τελειώσουν στις 15 Ιουλίου. Θα δούμε τώρα  μαζί τους ομίλους στους οποίους έχουν χωριστεί οι ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στο Μουντιάλ. Οι εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία έχουν χωριστεί σε οκτώ ομίλους. Πρόκειται Λοιπόν για 32 εθνικές ομάδες από όλες τις ηπείρους οι οποίες συγκροτούν συνολικά οκτώ ομίλους όπως είπαμε και παραπάνω. Από τις 32 ομάδες των 8 ομίλων οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες θα προκριθούν στους αγώνες τον επόμενων φάσεων, οι οποίοι θα είναι νοκ άουτ.

Α όμιλος

Ρωσία, Σαουδική Αραβία,Αίγυπτος και Ουρουγουάη.

Β ομιλος

Πορτογαλία, Ισπανία, Μαρόκο και Ιράν.

Γ ομιλος

Γαλλία,Αυστραλία,Περού και Δανία.

Δ όμιλος

Αργεντινή, Ισλανδία, Κροατία και Νιγηρία.

Ε όμιλος

Βραζιλία,Ελβετία, Κόστα Ρίκα και Σερβία.

ΣΤ όμιλος

Γερμανία, Μεξικό,Σουηδία και Κορέα.

Ζ όμιλος

Βέλγιο,Παναμάς, Τυνησία και Αγγλία.

Η όμιλος

Πολωνία, Σενεγάλη, Κολομβία και Ιαπωνία.

Αυτοί Λοιπόν είναι οι 8 όμιλοι στους οποίους έχουν χωριστεί οι ομάδες, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους για να εμφανιστούν έτοιμες για τους δύσκολους αγώνες που τους περιμένουν. Και αυτό γιατί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι δεν υπάρχουν ομάδες οι οποίες θα μπουν στο γήπεδο για να χάσουν. Το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου είναι μία πολύ σημαντική οργάνωση,όχι μόνο για εθνικούς λόγους, αλλά και γιατί εκεί είναι στραμμένα τα βλέμματα των φιλάθλων, των χορηγών, αλλά και των μεγάλων ατζέντηδων του ποδοσφαίρου. Είναι λογικό λοιπόν η κάθε Εθνική Ομάδα,ο κάθε παίκτης ξεχωριστά,που συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, να διψάει για τη νίκη, για την κατάκτηση του τροπαίου και να δώσει χαρά στους φιλάθλους της χώρας του!

Λίγα λόγια για τις ομάδες

Όταν μιλάμε για Μουντιάλ,όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου ξέρουν ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες οι οποίες παραδοσιακά εμφανίζονται δυνατές στη συγκεκριμένη διοργάνωση και συνήθως φτάνουν ψηλά στη διοργάνωση. Τι μπορεί να πει κανείς για τη Βραζιλία η οποία παραδοσιακά τραβάει τα βλέμματα των περισσοτέρων φιλάθλων με το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που παίζει. Πολύ δυνατές εμφανίζονται πάντοτε οι ομάδες της Γερμανίας και της Αργεντινής γιατί διαθέτουν εξαιρετικά έμπειρους ποδοσφαιριστές και που με πολύ μεγάλη εμπειρία από σημαντικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Τα τελευταία χρόνια πολύ δυνατή εμφανίζεται η ομάδα της Ισπανίας, ενώ και η ομάδα της Γαλλίας έχει γράψει τη δική της ιστορία στο θεσμό. Θα μας επιτρέψετε εδώ να σημειώσουμε ότι και η ομάδα του Βελγίου φέτος Ίσως κλέψει την παράσταση μιας και εμφανίζεται αρκετά δυνατή. Κι αν παραδοσιακά το Μουντιάλ ήταν ένας αγώνας ανάμεσα στις ομάδες της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης,τα τελευταία 20 χρόνια οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι ομάδες των άλλων ηπείρων,και κυρίως οι αφρικανικές και ασιατικές, έχουν γίνει περισσότερο δυνατές και διαθέτουν περισσότερο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε πολλές φορές εκπλήξεις ή αποτελέσματα που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε σε παλαιότερες διοργανώσεις.

Προγνωστικά Ποδοσφαίρου

Λίγες μέρες λοιπόν μείνανε για την έναρξη των αγώνων, που όλοι εμείς οι φίλοι του ποδοσφαίρου περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. ήρθε η ώρα για προγνωστικά ποδοσφαίρου για το Μουντιάλ. Για ένα μήνα όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου δίνουμε ραντεβού στην τηλεόραση με καλή παρέα και πολύ όρεξη για πολλά πολλά γκολ. Και πολλές εύστοες προβλέψεις ποδοσφαίρου. Τέσσερα χρόνια υπομονής είναι πολλά και η ώρα για το σπουδαίο θέαμα που θα μας προσφέρει το Μουντιάλ έφτασε! Και μαζί έφτασαν τα προγνωστικά ποδοσφαίρου του Καστελλιώτη για το Μουντιάλ.


     
Copyright © 2000-2019, KASTELLIOTIS.NET 19 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ! - All Rights Reserved.
Το Kastelliotis.net υποστηρίζει τον υπεύθυνο στοιχηματισμό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεπτείτε το GamCare και το Gamble Aware.